2010-10-04

SD utan påverkan

Idag har Per Westerberg valts till talman av Sveriges riksdag. Vi kan konstatera att de borgliga ledamöterna troligen röstade på Westerberg allihop, och då Bodström är i USA, en vänsterpartist drack kaffe i korridorerna (eller var på dass enligt en del medier) och minst en rödgrön röstade på Alliansens förslag så blev Westerberg vald utan att SDs röster spelande någon roll. Bra!

3 kommentarer:

 1. Vilket spektakel!
  Det är sådana här uppvisningar som göder politikerföraktet och får oss vanliga dödliga att ifrågasätta våra folkvaldas omdöme och ansvar.
  Den ende som, beklagligt nog, ger ett rakryggat intryck i riksdagen är än så länge Jimmie. Övriga lurpassar på varandra och kikar under lugg på SD.
  Alla är nu eniga om att SD ska vara med (som tungan på vågen) i utskotten med motivet att det annars skulle uppfattas som om de skulle manövrerats ut! Häpp! Hm, men i riksdagen då??? Ingen som tror att någon försöker manuvrera ut SD där, eller...
  Vad är det här för dumheter?

  SvaraRadera
 2. @Håkan. Hur kan du får det till att SD:s röster inte spelade någon roll? Hade de röstat på Härstedt hade ju han blivit vald. Alltså spelade SD:s röster roll i högsta grad.

  SvaraRadera
 3. @Andreas. Om SD (20 mandat) hade röstat på Härstedt så hade han fått ihop 173 röster (153+20) medan Westerberg fått 174 (194-20). Dvs Westerberg hade blivit vald ändå.

  SvaraRadera