2010-11-02

Tennis i glashus

Klirr! Mona Sahlin, som enligt medierna kraftigt kritiserat omskrivna Sofia Arkelsten, har blivit ertappad med att kasta sten i glashus. Eller åtminstone dra en hård smash genom rutan. Realtid.se kan idag avslöja att Sahlin har sprungit på Stockholm Open tennis fem dagar i rad utan att betala för sig eller sonen. Nu tycker jag inte det är någon större sak att gå på gratis tennis, åka på seminarier eller provköra en miljöbil. De flesta av dem som blivit upprörda över Arkelstens göranden och låtanden skulle själva gladeligen åkt på resor eller kört BMW om de var i position att bli erbjudna. Däremot skall man passa sig för att springa ut och såga sin kollegor vid fotknölarna i pressen, när man själv uppskattar gratis tennis.

2 kommentarer:

  1. Jag röstade på Alliansen och hade näst känt mig tvungen att emigrera om Mona blivit vår nya statsminister.

    Med det sagt måste jag ändå säga att jag tycker att jämförelsen mellan Arkelstens bjudresa och Monas tennisbiljetter är närmast patetisk. På vilket sätt har Mona genom erhållandet av dessa biljetter blivit otillbörligt påverkad i en politisk fråga?

    SvaraRadera
  2. Om du läst inlägget ordentligt så hade du insett att det inte handlar om vad man blivit erbjuden, utan det korkade i att hoppa på någon för att sedan några dagar senare själv acceptera biljetter värda 9.000 kr. Sedan blir ju motfrågan, på vilket sätt har Arkelsten blivit otillbörligt påverkad? Riksdagsmän är inte neutrala statsanställda, de avgör själva vad som påverkar dem.

    SvaraRadera