2010-09-18

Overklig verklighetsbeskrivning

I morgon går Sverige till val. Enligt Svd/GP/Sifo ser det ut att bli en rysare. I andra opinionsundersökningarna ser Alliansen ut att ha ganska stabil ledning, ja om man bortser ifrån sossarnas egna “hemliga” undersökning som visade på ett jämt läge mellan blocken. Dessvärre för sossarna gick Novus ut och sköt ner den mätningen. Hur kommer det sig att de rödgröna har hamnat i en situation där de flesta mätningar visar på ett underläge med 5-10%? En stor del, tror jag, beror på att de rödgröna beskriver verkligheten på ett sätt som väljarna inte känner igen. De ser inte den verklighet som beskrivs. Mona + Tompa har målat upp bilden av ett land på ruinens brant, men de flesta har fått de bättre under de senaste fyra åren. Jobbskatteavdraget har givit över 1.000 kr mer i plånboken varje månad för de flesta löntagare, även med hänsyn tagen till ökad kostnad för medlemskap i a-kassan. Detta har folk märkt och då fungerar det inte att måla upp en bild där de rödgröna får det att framstå som att Sverige håller på att gå under. Hursomhelst, oavsett vad opinionsinstituten säger om hur det kommer att gå, så får vi faktiskt facit i morgon.

2 kommentarer:

  1. Har du funderat på avd de där extra 1.000 i plånboken per månad komemr ifrån. Det är inte så att det helt plötsligt skapas en massa extrapengar (om man inte bor i kongo-kinshasa eller liknande, och då får man en skenande inflation). De 1.000 kronorna tas från någonting. Kanske vård-skola-omsorg...

    SvaraRadera
  2. Nej det har inte tagits från vård skola och omsorg,vi som jobbar har inte blivit rånade dom sista fyra åren. Du har aldrig funderat på att dom enorma tranferreringssystemen i offantliga sektorn är det som tar från vård skola och omsorg.

    SvaraRadera